Leer beter werken dankzij deze boeken vol tips over productiviteit
|

Leer beter werken dankzij deze 12 boeken vol tips over productiviteit

Heb je vaak moeite om je werk op tijd af te krijgen en ben je op zoek naar tips? Dankzij deze 9 boeken leer je beter werken, zo hou je meer tijd over voor leuke dingen!

Waarom wil je beter werken?

Te veel werk, te lange takenlijsten, lange werkdagen en dan heb je nog steeds je werk niet af. Hoe kan dat? Heb je gewoon te veel werk? Of was er te veel afleiding in de vorm van telefoontjes, e-mail en vergaderingen? Het is heel goed om af en toe even stil te staan bij je productiviteit. Kan dat beter?

Zelf ben ik veel bezig met dit vraagstuk, want ik wil mijn werkdag zo effectief mogelijk indelen. Doen wat ik moet doen, wat ik wil doen en wat ik kan doen en dan ook nog tijd overhouden voor leuke dingen. En dat is eigenlijk makkelijker dan je denkt! Het afgelopen jaar heb ik behoorlijk veel boeken over productiviteit en beter werken gelezen en uit veel boeken heb ik waardevolle tips kunnen halen.

In dit artikel deel ik mijn favoriete boeken over productiviteit, zodat jij ook beter kunt leren werken. Veel leesplezier!

Grip – Rick Pastoor

Ik begin maar meteen met mijn favoriete boek over beter leren werken. Het boek Grip Het geheim van slim werken is geschreven door Rick Pastoor. Rick Pastoor werkt bij het journalistieke platform Blendle en heeft zijn eigen werkmethode ontwikkeld. Het boek leest als een trein en staat vol tips die je direct toe kunt passen. Het is praktisch, je kunt veel van de tips meteen toepassen en je merkt meteen een wereld van verschil in je werkdag.

Eat that frog – Brian Tracy

Ik durf te wedden dat je wel een paar dingen op je takenlijstje hebt staan waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar die toch ooit eens gedaan moeten worden. Hoe lang staan die er al op? Een week, een maand of misschien wel een jaar? Dit soort taken zijn het uitgangspunt van het boek Eat that frog dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden van Brian Tracy. 

Het komt erop neer dat je eigenlijk elke dag je meest vervelende taak als allereerste moet doen (vandaar “eat that frog”), want dan ben je er maar vanaf en is de rest van de dag veel leuker. Een boek vol handige tips om uitstelgedrag te voorkomen.

Miracle Morning – Hal Elrod

Heb je je wel eens afgevraagd wat de groten der aarde anders doen dan de rest? Waarom zijn zij zoveel succesvoller? Hal Elrod zocht het uit en kwam tot de conclusie dat het ligt aan hun ochtendritueel. In Miracle Morning 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ’s morgens beschrijft hij een methode die je volgens hem helpt om beter te werken en ook helpt het bij je persoonlijke ontwikkeling. En dat allemaal voor 8 uur ’s ochtends!

Steeds leuker – Jelle Hermus

Een leuker leven geeft veel rust en zorgt ervoor dat je beter kunt werken. Dat is de gedachte achter het boek van Steeds leuker Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven van Jelle Hermus. Hij geeft in dit boek hele praktische oplossingen en je leert technieken die heel makkelijk toe te passen zijn om van je leven een groot feest te maken (of eigenlijk gewoon een stukje leuker). Een boek dat lekker wegleest en waar je meteen mee aan de slag kunt gaan. 

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Antwoord jij ook altijd met “Druk” als mensen vragen hoe het met je gaat? Tijd om je hoofd wat leger te maken! Dat lukt zeker met het boek Nooit meer te druk een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld van Tony Crabbe. Hij geeft je niet alleen handvaten om je beter te leren werken, maar ook om eens goed te kijken naar jezelf. Je hoeft echt niet perfect te zijn.

Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar

Om productiever te worden is het ontzettend belangrijk om focus te hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet continu wordt afgeleid? In Focus AAN/UIT Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding geeft Mark Tigchelaar je een paar praktische tips die je direct toe kunt passen tijdens je werk. 

Happy Life 365 – Kelly Weekers

Wil je niet alleen beter leren werken maar ook leren om positiever in het leven staan? Dan is het boek Happy Life 365 De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven van Kelly Weekers echt een aanrader. 

Het boek staat vol praktische tips en oefeningen om eens goed naar jezelf en je leven te kijken. Waar ben je dankbaar voor? Leer het piekeren af en zorg ervoor dat je de dingen die je niet bevallen aanpakt. Op naar een happy life!

Fokking druk – Thijs Launspach

Het lijkt soms wel alsof iedereen altijd stress heeft. Waarom is dat? Hebben we zo’n last van FOMO (Fear of missing out)? Wil je van je stress af? Dan is het goed om Fokking druk Het ultieme anti-stressboek van psycholoog Thijs Launspach te lezen. Je leert begrijpen waarom je stress hebt en hoe je dit aan kunt pakken. 

Helweek – Erik Bertrand Larssen

Heb je de behoefte om je productiviteit in een week enorm op te krikken? Het boek Helweek 7 dagen die je leven veranderen van Erik Bertrand Larssen is een soort mokerslag om je leven in een week helemaal om te gooien. De bedoeling is dat je iedere dag om 5 uur opstaat, geen social media checkt tijdens je werkdag, geen televisie kijkt, gezond eet en elke dag minstens een uur sport. Een soort van detox voor je brein dus. Het lijkt mij wel tof om eens te proberen (een mooi voornemen voor 2021), ook om te zien of ik mentaal sterk genoeg ben om het een hele week vol te houden. 

Ik heb een helweek gedaan in januari 2021. Heb ik het volgehouden? Je kunt hier alles lezen over mijn ervaring met helweek.

De 5 seconderegel – Mel Robbins

Je leven veranderen in 5 seconden? Dat kan! Je gelooft het niet hè? Lees dan het boek De 5 seconderegel van Mel Robbins. Zij zat in een sleur, lag het liefst in bed, at ongezond, verdiende te weinig geld en dat moest echt anders. Toen ze op een dag een raketlancering zag met het aftelmoment 5, 4, 3, 2, 1…. bedacht ze dat ze dat ook op haar leven kon toepassen. En dat deed ze en het leverde enorme resultaten op!

Dit is een van mijn favoriete boeken over productiviteit en het waarmaken van je dromen. Het is zo simpel om je leven op deze manier beetje bij beetje te veranderen.

Ben je meteen productiever na het lezen van deze boeken?

Ik zal eerlijk met je zijn, je zal niet direct superproductief zijn omdat het gewoon tijd kost om jezelf nieuwe gewoontes aan te leren. Maar ik durf te wedden dat je ongetwijfeld wat leert van deze boeken vol tips om beter te werken. Je zal een aantal van de beschreven technieken meteen kunnen implementeren. Als je het in stapjes doet en jezelf steeds een nieuwe techniek aanleert, dan zal het steeds makkelijker worden om productiever te worden tijdens je werk zo kun je meer uit je werkdag halen. Veel succes!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *