Jacoba van Locatieonafhankelijk.nl

Hoi! Ik ben Jacoba en leuk dat je de blogger achter locatieonafhankelijk.nl wilt leren kennen! Ik ben al jaren reisblogger op opreismetco.nl en ik heb in 2020 (midden in de coronacrisis) besloten om mijn droom waar te maken: locatieonafhankelijk wonen en leven als een digital nomad.

Waarom wil ik zo graag locatieonafhankelijk werken?

Ik ben als sinds jonge leeftijd een echte ontdekkingsreiziger. Daar waar iedereen rechts ging, ging ik links. Daarnaast heb ik me zelden zo verbonden gevoeld met een plek om er voor lange tijd te wonen. Ik ben dan ook al regelmatig verhuisd, van Groningen naar Leeuwaren en toen naar Amsterdam. Binnen Amsterdam woonde ik ook nog eens op vier verschillende locaties.

Tijdens mijn werk als marketeer bij een toporkest had ik het geluk dat ik in de zomer wekenlang kon reizen. Dat wakkerde het vuurtje aan. Vier weken in de zomervakantie was al snel niet genoeg. Hoe kon ik ervoor zorgen dat ik vaker kon reizen?

Tijdens mijn werk als marketeer ontdekte ik het bloggen en opeens werd dat mijn hobby. Mijn reisblog opreismetco.nl zag het licht en groeide groter en groter. Op gegeven moment was mijn blog niet meer te combineren met een full time baan. Ik moest kiezen. Blijf ik bij het oude vertrouwde leven in een kantoortuin of kies ik voor een vrij, maar onzeker, leven als blogger?

Eerlijk is eerlijk, zo’n beslissing maak je niet in een dag. Bij mij duurde het maanden. Uiteindelijk heb ik knoop doorgehakt en werk ik sinds de zomer van 2020 als ZZP’er.

Hoe verdien ik mijn geld?

De start als reisblogger in een pandemie was niet makkelijk. Maar ik wilde niet meer terug naar die kantoortuin, dus besloot ik er het beste van te maken. Ik reisde het eerste half jaar veel, vooral binnen Europa. Ik verbleef zelfs 5 maanden in Portugal. Ik zette alles op alles om een website tot een succes te maken en leerde vooral veel over SEO (zoekmachineoptimalisatie). Het duurde even, maar uiteindelijk heeft dat in de zomer van 2022 zijn vruchten afgeworpen. Sindsdien kan ik leven van mijn reisblog. Ik verdien nog lang niet zoveel als toen ik in loondienst was, maar mijn bedrijf groeit ieder jaar en ik heb alle vrijheid van de wereld. En dat is zoveel waard!

Mijn reisblog is mijn grootste inkomstenbron en daarnaast doe ik diverse klussen op het gebied van marketing en communicatie als ZZP’er. Ik beheer onder andere websites van andere ZZP’ers, die ik dankzij mijn ervaring in de marketing en kennis van SEO naar een hoger niveau heb weten te tillen.

Waar woon ik?

Ik heb geen eigen huis. Niet alleen omdat het onbetaalbaar is voor mij, maar ook omdat ik te weinig op een plek ben om een thuis te hebben. Ik reis namelijk zo’n 6 tot 8 maanden per jaar en de rest van de tijd ben ik in Nederland. Meestal bij mijn ouders en soms pas ik op een huis van vrienden of familie als ze op vakantie zijn.

Op deze website schrijf ik over mijn locatieonafhankelijke leven. Ik deel hoe het is om een digital nomad te zijn en vertel je hoe ook jij online je geld kunt verdienen om ook locatieonafhankelijk te leven.

Niks missen? Je kunt me volgen via Facebook en Pinterest, daarnaast kun je natuurlijk ook altijd contact zoeken via LinkedIn.

Kan ik je helpen?

De afgelopen 10 jaar werkte ik als marketeer bij een van de beste orkesten ter wereld en heb ik me gespecialiseerd in online marketing, wat uiteraard goed van pas komt bij het beheren van twee succesvolle blogs. Naast het beheren van deze blogs, werk ik ook als ZZP’er op het gebied van communicatie en online marketing.

Zo kan ik je bijvoorbeeld helpen met het ontwerpen van je website (en je leren hoe je in de toekomst zelf aanpassingen kunt doen), maar kan ik ook een socialmediastrategie of een e-mailmarketingstrategie voor je ontwikkelen. Daarnaast doe ik regelmatig reviews en kan ik met een frisse blik naar je website en je socialmediakanalen kijken. Wat werkt goed en wat kan er beter?

Kan jij op dit gebied ook wel wat hulp gebruiken? Neem contact met me op via e-mail: info@opreismetco.nl.

Aan het werk op mijn balkon in Portugal
Aan het werk op mijn balkon in Portugal.