Locatieonafhankelijk sporten - de leukste workouts op YouTube
|

Locatieonafhankelijk sporten: de leukste workout video’s op YouTube

Als je op reis of tijdens het thuiswerken fit wilt blijven, kun je hiervoor toffe workout video’s op YouTube gebruiken. Dit zijn 8 leuke video’s om in vorm te blijven.

Locatieonafhankelijk sporten

Je kunt overal sporten. Natuurlijk is het makkelijk om je hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te gaan rennen, maar dat kan niet altijd. Daarom is het ook goed om af en toe even thuis te kunnen sporten. Of op reis natuurlijk! Je kunt hiervoor een van de leuke workout video’s op YouTube gebruiken, de meeste zijn zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. En het leukste: ze zijn helemaal gratis!

Toffe workout video’s op YouTube

Wat zijn de leukste workout video’s op YouTube? Een overzicht:

Yoga With Adriene

Ik dacht altijd dat ik niet van yoga hield, tot ik het Youtubekanaal Yoga with Adriene ontdekte! Adriene is ontzettend relaxed (en heeft veel humor!) en legt alle houdingen goed uit tijdens haar lessen. Ook stelt ze vaak diverse houdingen voor, zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Het mooiste: haar kanaal staat echt stampensvol met yogalessen en het kost helemaal niets.

Ik ben momenteel bezig met een van haar 30-day of yoga challenges (30 dagen lang elke dag yoga) en merk dat ik al een stuk soepeler ben. Ook heb ik veel minder last van rug- en nekklachten tijdens het werken achter mijn laptop. Echt een aanrader dus!

Chloe Ting

Heb je zin om keihard te zweten? Dan moet je een van de workout video’s van Chloe Ting gebruiken! Zij heeft verschillende video’s met workouts, vooral gericht op gewichtsverlies en een platte buik krijgen. Hoewel de video’s niet lang duren, ben je echt helemaal kapot na zo’n workout. Veel van haar fans hebben een voor-en-na video gemaakt en de resultaten zijn verbluffend.

POPSUGAR Fitness

Heb je zin in een workout met veel lol? Dan zijn de video’s van POPSUGAR Fitness misschien wel wat voor jou. Ze hebben veel verschillende soorten workouts, van full body – zoveel mogelijk calorieën verbranden – tot kickboxen. De leukste video’s vind ik echter de dance workouts. Tijdens deze workouts leer je een toffe dansroutine en gebruik je ongeveer al je spieren. Aan het eind ben je moe en voldaan.

Grow with Jo

Jo is met dank aan dans- en workout video’s tientallen kilo’s afgevallen en deelt op haar eigen kanaal Grow with Jo haar favoriete workouts. Sommige zijn pittig, maar de meeste zijn goed vol te houden en ook nog eens ontzettend leuk om te doen! Vaak doet ze een workout met een bepaald thema of op muziek van een bepaalde artiest. Zelf vind ik het echt heel leuk om deze workouts te doen. Ze zijn meestal kort, makkelijk te doen en op de een of andere manier zweet je altijd aan het eind!

Blogilatus

Hou je wel van een challenge? Het kanaal Blogilates staat er helemaal vol mee! Tijdens de (korte) workouts helpt Cassey je aan buikspieren, strakkere armen en slankere benen. Naast losse workouts heeft ze dus ook diverse challenges, zoals een 7-daagse challenge, maar ook een 100-challenge. Die laatste is behoorlijk pittig (al duren de workouts maar tussen de 5 en 7 minuten), je moet een bepaalde oefening 100 keer achter elkaar doen, zonder pauze. Succes!

The Body Coach TV

The Body Coach TV heeft workouts voor iedereen. Erg geschikte workouts die je zonder problemen thuis kunt doen, workouts die je buiten kunt doen, maar ook workouts speciaal gericht op senioren. De workouts duren tussen de 10 en 30 minuten en er zijn ontzettend veel verschillende workouts te vinden op het kanaal.

Tone it up

Wil je naast workouts doen via YouTube ook wat gezonder gaan eten? Het kanaal Tone it up is van een stel beste vriendinnen en de gezelligheid spat er vanaf. Hier kun je naast leuke korte workouts voor een mooie bikinibody ook makkelijke en gezonde recepten vinden. En dan ook gewoon lekker: pizza en muffins.

XHIT Daily

Heb je weinig tijd, maar wil je elke dag toch even een intensieve workout doen? Dan moet je zeker even rondkijken op XHIT Daily. De meeste video’s zijn niet langer dan 15 minuten en meestal met een zeer hoge intensiviteit (HIIT). Je zweet gegarandeerd!

MadFit

Dansliefhebbers opgelet! Nu de kroegen en de discotheken dicht zijn, dans  je waarschijnlijk een stuk minder. En dat terwijl je door dansen enorm veel calorieën verbrand! Het YouTubekanaal MadFit heeft de oplossing: dance party workouts! Ze duren allemaal rond de 15 minuten en hebben verschillende thema’s, zoals een 90’s party workout, een Taylor Swift workout en een Christmas Dance workout. Hier kan je alleen maar vrolijk van worden.

Wat heb je nodig om thuis te sporten?

In principe kun je al deze workouts gewoon thuis (of op reis) doen en heb je geen aparte attributen nodig. Ben je van plan om deze workouts (vrijwel) dagelijks te doen? Dan zijn dit een paar handige attributen om te hebben.

Yoga mat

Een yogamat is natuurlijk vooral handig als je van plan bent om aan yoga te doen, maar ook als je andere workouts (met bijvoorbeeld veel buikspieren) wilt gaan doen.

Dumbbells

Wil je je workout thuis net iets pittiger maken? Dan is het handig om een setje dumbbells te hebben.

Chromecast

Persoonlijk vind ik workouts volgen vanaf een groot scherm een stuk makkelijker dan vanaf een telefoon of laptop. Daarom gebruik ik een Chromecast om de YouTube video’s naar mijn televisiescherm te casten.

Dit waren mijn tips om thuis (of op reis) een fijne workout te doen. Gebruik jij ook wel eens een van de leuke workout video’s op YouTube om te sporten? Zo ja, welke?

De foto bij dit artikel is van Katee Lue via Unsplash. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *