toffe digital nomad bestemmingen in Europa

11x toffe digital nomad bestemmingen in Europa

Wat zijn de leukste plekken om locatieonafhankelijk te werken in Europa? Ik zocht het voor je uit! Dit zijn de leukste digital nomad bestemmingen in Europa.

Waarom wil je als digital nomad in Europa blijven?

Als digital nomad kun je wonen en werken waar je maar wilt. Je kunt zoals veel digital nomads een mooie villa zoeken op Bali, of misschien wel in de bergen van Peru. Maar wonen, werken en reizen in Europa heeft een heleboel voordelen.

  1. Er is (bijna) geen tijdverschil. Zit je klant in Nederland en moet je regelmatig overleggen? Dan is het wel zo handig als je in dezelfde tijdzone zit. Als je in Europa werkt, dan is het verschil meestal niet meer dan 1 uur.
  2. Nabijheid en gemak: Met een Nederlands (of Belgisch) paspoort is het ontzettend makkelijk om in Europa te reizen. Je hebt meestal geen visum nodig en veel steden zijn goed bereikbaar per vliegtuig, trein of bus.
  3. Europa staat bekend om zijn rijke cultuur en diversiteit. Elk land heeft zijn eigen unieke geschiedenis, tradities, keuken en talen. Als digital nomad kun je profiteren van de mogelijkheid om verschillende culturen te ervaren en je horizon te verbreden.
  4. Europa heeft over het algemeen een goede digitale infrastructuur, waaronder snelle en betrouwbare internetverbindingen. Dit is essentieel voor een leven als digital nomad, omdat je een internetverbinding nodig hebt om je werk te kunnen doen.
  5. Europa heeft een bloeiende digital nomad gemeenschap. Er zijn tal van co-working ruimtes en er worden regelmatig evenementen georganiseerd over locatieonafhankelijk werken. Hierdoor is het makkelijk om te netwerken, samen te werken en kennis uit te wisselen met gelijkgestemde professionals.
  6. De gezondheidszorg in Europa is over het algemeen erg goed. Dit zorgt voor gemoedsrust en een gevoel van veiligheid tijdens het reizen en wonen in het buitenland.

Tip! Het is verstandig om een goede verzekering te hebben als digital nomad. SafetyWing heeft speciale verzekeringen voor nomads.

De mooiste digital nomad bestemmingen in Europa

Welke landen en welke steden zijn leuk om te verblijven als digital nomad? Een overzicht.

Lissabon, Portugal

Lissabon is een favoriete bestemming voor digital nomads vanwege de warme sfeer, goede kwaliteit van leven en relatief lage kosten. De stad heeft een hele actieve digital nomad gemeenschap, hierdoor is het erg makkelijk om mede nomads te ontmoeten.

Lissabon Portugal

Berlijn, Duitsland

Berlijn is een bruisende stad met een levendige digitale nomaden gemeenschap. Het heeft een bloeiende creatieve en technologische scene, evenals tal van co-working ruimtes en start-up evenementen.

Barcelona, Spanje

Barcelona is een populaire bestemming voor digital nomads vanwege de levendige cultuur, prachtige stranden en een bruisend nachtleven. Het biedt ook tal van co-working ruimtes en evenementen voor digitale professionals.

Tallinn, Estland

Tallinn staat bekend om zijn digitale vooruitstrevendheid en heeft een van de beste digitale infrastructuren in Europa. Het heeft een groeiende digitale gemeenschap en biedt een gunstige omgeving voor ondernemers en digitale professionals.

Wist je dat Estland een van de eerste landen ter wereld is met een speciaal digital nomad visum? Check deze website voor meer informatie.

Praag, Tsjechië

Praag is een charmante stad met een rijke geschiedenis en hoewel het net als de rest van Europa een stuk duurder is, kun je hier nog steeds betaalbare accomodaties vinden. Ook zijn er verschillende co-working spaces en spreken de meeste mensen Engels.

Praag Tsjechie

Valencia, Spanje

Valencia is een van de meest relaxte steden en biedt een ontspannen sfeer, prachtige stranden en heerlijk eten. De stad is erg populair bij expats en digital nomads, vanwege het grote aantal co-working spaces en leuke koffietentjes waar je met een gemak een paar uur kunt werken.

Porto, Portugal

Net als Lissabon is Porto is een perfecte stad voor digital nomads en zelfs iets goedkoper. Het is een culturele stad met een levendige digitale scene. De stad heeft prachtige architectuur, betaalbare levenskosten en een groeiende digitale infrastructuur. Wat wil je nog meer?

Boedapest, Hongarije

Een van de meest populaire steden voor digital nomads is de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en betaalbare levenskosten. Ook hier vind je veel co-working ruimtes en worden er evenementen georganiseerd voor digitale nomaden.

Boedapest Hongarije

Krakau, Polen

De Poolse stad Krakau is in opkomst als populaire bestemming voor digital nomads in Europa. Het is een historische stad met een levendige cultuur en een groeiende digitale scene. Het biedt betaalbare levenskosten en een goede infrastructuur voor digitale professionals.

Split, Kroatië

Split is een kuststad in Kroatië met prachtige stranden en een charmante oude binnenstad. Het is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar een goede verhouding tussen werk en ontspanning, je neemt zo de boot naar een van de prachtige Kroatische eilanden.

Split Kroatie

Lagos, Portugal

Zoals je inmiddels hebt opgemerkt is Portugal is een van de meest populaire landen onder digital nomads. Het is betaalbaar en meestal erg lekker weer. Mijn persoonlijke favoriet in dit lijstje met digital nomad bestemmingen in Europa is Lagos, een stad in het zuiden van Portugal. Zelf verblijf ik elk jaar een paar maanden in deze zonnige stad in de Algarve. Er is een levendige digital nomad cummunity en er worden wekelijks events en meet ups georganiseerd.

Lees meer

Ben je geïnteresseerd in een leven als digital nomad en zou je hier graag meer over willen lezen? Deze website staat vol handige tips! Lees ook een van deze artikelen.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met me op.

Vergelijkbare berichten